keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Vesitöitä

Kävimme eilen Eddien ja Hugon (Namusillan Hiili Ukko) kanssa treenaamassa vesitöitä Uudenkyläntien hiekkamontuilla. Saimme rakennettua yllättävän hyvän treenin nuorille koirille. Siellä on kallioluotoja aika lähellä rantaa ja niiden väliin heitetyt markkeeraukset osoittautuivat tehokkaaksi harjoitteeksi. Eddielle pitää alkaa enemmän treenaamaan ohjauksia. Eteenlähetykset eivät toimi kunnolla vedessä. Oikeaa ja vasenta ei olla vielä juurikaan harjoiteltu. Tämä siksi, että olen keskittynyt luovutuksen korjaamiseen. Todennäköisesti en tule saamaan siitä mitään istuen luovuttavaa koiraa, mutta kyllä siitä luovutuksesta hyvän saa, koska on parantunut koko ajan hurjasti.

Luotojen jälkeen siirryimme peitteisimepään kortteikkoon, jossa kasvoi myös osmankäämejä. Siellä teimme ykkösmarkkeerauksia. Eddieen olen sikäli tyytyväinen, että on sitkeä hakija ja etsii kunnes löytää ja palauttaa suoraviivaisesti ilman sen suurempia kuvioita kuitenkaan.

Annille tehtiin muutama markkeeraus, mutta ne osoittautuivat vaikeiksi, koska asetelma oli sellainen, ettei sen kanssa ole koskaan sellaisia tehty: vastarannalta kaislikkoon lähemmäs vastarantaa. Sillä tuli vastaan ihan selkeästi minun heittomatkani, ja alkoi epäröimään heti, kun sen saavutti. Opetus: aina välillä pitää treenata porukassa. Anni raukka kun on ollut pelkästään kaksin minun kanssani harjoituksissa...

1 kommentti:

  1. Tuo on kyllä ihan totta, että koira oppii nopeasti sen, kuinka pitkälle mamma jaksaa heittää :) Nimim. noutajan kanssa saman kokenut :)

    VastaaPoista