torstai 3. toukokuuta 2012

Kattoremppaa ja muuta

Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet melkoista meininkiä. Miinalla on ollut kovin jännää ja aluksi meinasi olla liiankin jännää. Kattoremppamiehet kolistelivat ja paukuttivat niin, että Miina alkoi pelkäämään heitä. Pihalla ollessa vaan kierteli kaukaa ja haukkui. On se vaan niin erilainen isäänsä verrattuna, Eddie kun ei ole mistään moksiskaan. Ehkä on ihan tervettä seuraa tälle teinityttärelleen. Aika kun on kulunut, niin Miinakin on sopeutunut näihin miehiin (ensialkuun meinasi muutkin miehet olla kamalia) ja on uskaltanut käydä tervehtimässä heitä. Melkoista luonnetestiä on tämä kuitenkin ollut sille: kattoremontti, pienet lapset, koulutusviikonloppu, pihan siivoaminen ja lehtien puhaltaminen. Ja kaikista on selvitty ja lapsista parhaiten. Olisi ollut tänäänkin oikea kodakmoment, kun Markus leipoi Miinaa koirien tyynyllä olohuoneessa ja koira oli tyytyväinen.

Koiria olen treenaillut joka päivä hiukan. Miinalle hakuharjoituksia ja pysähtymisiä pillinvihellykseen ja paikallaanolemista. Eddielle lähinnä tottiskuvioita, koska on juoksukiellossa telottuaan jalkansa. Vaan millä estät koiraa juoksemasta sen ollessa vapaana pihalla. Tuntuu, että korvat tuulessa lepattaen juokseminen on eniten palkitsevaa sille.

 isä ja tytär

Katto alkaa olla valmis. Enää puuttuu räystäät ja juoksut ja viimeistely. Melkoinen "upgreidaus" talolle, kun katto laitetaan kuntoon (kattohan oli aaltopeltiä ennestään). Laitan kuvia, kun se alkaa olla valmis. Vapun miniloma meni räystäslautojen maalauksessa, pihan siivoamisessa ja kaikelaisen puujätteen polttamisessa (mm. leikkimökki ja grillikatos, jotka purettiin maalämmön edestä). Kumpikin teki 8h työpäivää pihalla ja äitini oli katsomassa lapsia. Nyt alkaisi takapiha olla multaa ja siemeniä vaille... vaan mistäpä raha, kun maalämpöremppa meni miinuksen puolelle, kun jouduimme extempore tekemään käyttövesijärjestelmäänkin remppaa? Nyt tiedän (melkein), miltä tuntuu Saharassa asuvista, kun hiekkapölyä on joka paikassa. En ehdi siivoamaan niin nopeasti, kuin pöly kantautuu takapihalta sisälle niin meidän kuin koirienkin jaloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti