tiistai 5. huhtikuuta 2016

Meidän pennut

En tiedä miten muualla pennut kasvatetaan, mutta kerronpa miten meillä homma tapahtuu viisi viikkoa tai sitä isompien pentujen kanssa.


Pennut asuvat isompien koirien kanssa samassa huoneessa omassa aitauksessaan. Aikuisiahan meillä on kolme. Päivä alkaa sillä, että isot pääsevät ulos ja pienet pääsevät aitauksestaan juoksemaan ympäri taloa. Makuuhuoneisiin ovat ovet kiinni, mutta muuten saavat riekkua siellä missä haluavat.



Ruuan saavat yhtäaikaa isojen kanssa. Isot syövät omassa lukaalissaan ja pienet keittiössä. Ruuan jälkeen kaikki pääsevät pihalle. Meillä pennut pääsevät viisi viikoisesta ulkoilemaan useamman kerran päivässä. Tietysti säävarauksella, mutta tosiasia on, että pentujen on opittava olemaan ulkona ja tekemään tarpeensa sinne. Hauskat pakenevat pihalle takaoven luukusta heti kuin silmät välttää. Luukku pitääkin pitää lukittuna, etteivät vallan yksin sinne säntäile.



Ulkoilun jälkeen kaikki tulevat sisälle ja asettuvat kukin minnekin läjiin nukkumaan. Sama toistuu kolme kertaa päivässä.

Lapset leikkivät pentujen kanssa ja minä koitan tehdä niin kanssa joka päivä jotain uutta ja jännittävää. 

Pennuilla on runsaasti leluja, joihin voivat purkaa intoaan ja harjoitella kantamista



Pennut siis elävät meidän elämää meidän kanssamme. Viettävä suurimman osa päivästä poissa aitauksestaan isojen koirien kanssa. Niillä on Annimummu, joka hoitaa jokaista vuorotellen ja Eddievaari, joka muistuttelee välillä, ettei ihan iholle tartte tulla. Näin uskon, että oppivat puhumaan "koiraa". Touhutessaan meidän kanssamme ne oppivat ymmärtämään ihmistä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti